BlueWays: Change by Design

veranderbrigader

In tijden van transitie,
hoe ontdekken we dan wat nodig is?

Toelichting veranderbrigade
Iedere organisatie zoekt naar manieren om te leren en te ontwikkelen. In deze tijden waar het niet alleen om going concern gaat, maar ook om growing concern, is het lastig om alle ballen hoog te houden. En we zijn ook druk. Kun je leren en ontwikkelen koppelen aan het directe werk? Zodat je leert en toch ook meters maakt en resultaten boekt?  Het mooie antwoord is JA!

Transformatief leren is sterk gekoppeld aan ervaringen en aan handelen, aan de praktijk dus. Er is sprake van een wezenlijke transformatie wanneer er een perspectiefverandering plaatsvindt.  Maar hoe zorg je dat dit ontstaat?

Daar heeft BlueWays de veranderbrigade voor ingesteld. Deze veranderbrigade ben jij, samen met je collega’s. Daar voegt BlueWays 1 of 2 eraringsdeskundigen aan toe. Zo ontstaat er een veranderbrigade die aan de slag gaat met het vraagstuk dat voorligt. Door dit samen op een inspirerende, transformatieve wijze te doen, leren de betrokken medewerkers anders te kijken, anders te handelen en anders te denken. En… ze worden inspiratiebron voor de collega’s en mensen in de keten. Zo wordt de perspectiefwissel onderdeel van een groter geheel. Leren door te doen. Door leren, veranderen en als organisatie toekomstproof te worden.

BlueWays
Beringstraat 55 3814XW Amersfoort | 0655890633 veranderbrigade@blueways.nl

Meer info?  flyer_overheid

BlueWays wil graag jouw ambitie weten
(en hoe succesvol je bezig bent die ambitie waar te maken).

Voor veel werknemers is het een rare tijd. Sommige hebben een redelijk lege agenda. Andere zijn juist weer heel druk. Veranderingen raken iedereen. Dus ook zeker werknemers bij overheden. En dan werken we ook nog veel thuis. Hoe gaat het nu eigenlijk met ons?. Hou ik dit vol, welke ambitie heb ik nog?

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Je hebt misschien nagedacht over hoe je vitaal blijft met dat hybride werken, hoe je je energie behoud, of terugkrijgt. Hoe je je ambities waarmaakt. Allemaal vraagstukken waar het nu lastiger is om met iemand te sparren.   Wij willen deze vraagstukken graag verzamelen. En als het even kan je helpen natuurlijk.

Schrijf aan ons een ambitiebrief. Wat heb je van je ambitie waargemaakt. Hoe heb je dat gedaan, waarom zijn er dingen niet gelukt. Hoe zie je nu de komende periode voor je? Daar hebben we dan ook een gesprek over.

Nu hoor ik je denken… dat kan ik met iedereen doen. Dat klopt. En dat raad ik je ook van harte aan. Kijk in je netwerk met welke mensen je denkt dat dit kan gaan werken.
Alleen… het is goed om te weten dat BlueWays gespecialiseerd is in het ontdekken wat nu eigenlijk je ambitie is, en het ook waarmaken. En dat we veel weten over vitaal zijn. Daarvoor is de SED-methode ontwikkeld. SED staat voor Social Experience Design. Het is een “ontwerp”-manier gebaseerd op oa design thinking en TheoryU. Deze manier helpt je te ontdekken wat je nu wilt en hoe je dat waar maakt. Energiek, verfrissend. Ambities ontdekken en waarmaken!
Het is dus een vak.

We zien je ambitiebrief brief graag in onze mailbox!
Mail aan ambitiebrief@blueways.nl
Groet Dirk Kaan


Ja ik wil een ambitiebrief schrijven


2017-11-01-PHOTO-00000324

Stand up inspiration

Wil je als organisatie, MT, of team inspiratie krijgen om te kijken of de stappen die je aan het zetten bent gaan leiden tot de gewenste resultaten… Dan is stand up inspiration misschien wel iets voor jou. Denken en handelen we niet teveel binnen kaders die juist de problemen hebben veroorzaakt?


2017-11-01-PHOTO-00000344

Shut up and listen!

De beste ideeën zitten in u zelf, in uw collega’s en in uw klanten. Hoe kunnen andere vertellen hoe u uw bedrijf kunt verbeteren? Wat wij kunnen is luisteren en tevens horen wat niet gezegd wordt. Of zien welke belemmerende overtuigingen maken dat er geen beweging in de juiste richting komt. Pas als we dat verkend hebben kunnen we “tools” inzetten die passen bij het steeds verder inkleuren van uw ambitie!


2017-11-01-PHOTO-00000335

Walk & Talk

Individuele coaching tijdens een stevige wandeling. De dilemma’s, vragen, drijfveren, doelen scherper krijgen en komen tot inzicht zodat je de rust hebt om de goede dingen te doen.


2017-11-01-PHOTO-00000342

Hoe ontwerp jij de verandering?

Ten tijde van transitie is het lastig om te weten waar je op af koerst. Veranderen terwijl de winkel open moet blijven. BlueWays kan je helpen om strategien te ontwikkelen, concepten neer te zetten, waardoor er energie ontstaat om het nieuwe – samen –  te ontdekken.

Je kunt hierbij denken aan een virtuele werk-, leeromgeving waar je kunt experimenteren, leren, innoveren en je werk doen. Heb jij al een vestiging van uw organisatie waar het altijd 5 jaar later is?


2017-11-01-PHOTO-00000346

Trainingen

BlueWays verzorgt diverse trainingen. Trainingen gericht op het verandervermogen van de organisatie te vergroten. Enkele voorbeelden zijn Design based leren, Theory U, de vitale medewerker, Transruptiviteit, Change by design. Vitamine i = Inspiratie voor innovatie. Meester in je werk.

BlueWays
Beringstraat 55
3814XW Amersfoort
Telefoon: 0655890633
E-mail: info@blueways.nl


via Facebook


via Twitter


via Insta


via LinkedIn